Skogstjänster/­Maskinparken

PEFC

Alla slags skogsarbeten

Vi erbjuder alla typer av rationella skogsarbeten från planta till industri!

Maskinparken består av: 3 skördare, 3 skotare, 1 markberedare, 1 planteringsmaskin och 2 timmerbilar.

Maskinerna är uppdelade i olika arbetslag som består av:

Slutavverkningsgrupp

Där ingår en skördare Rottne H20, en kraftfull slutavverkningsmaskin som klarar allt från de klenaste till de grövsta slutaavverkningsuppdragen. I gruppen ingår även en stor skotare Rottne SMV Rapid som lastar 16 ton. Skotaren är utrustad med en förlängd ram med extrabanke för möjlighet att köra dubbellägg med kubb.

SlutavverkningSlutavverkning

Gallringsgruppen

Består av gallringsskördare Rottne H8 en beståndsgående skördare som klarar både första- och andragallringen, Gruppen har också en Rottne F9-6, en mindre gallringsskotare som är smidig och stark.

GallringsgruppenGallringsgruppen

Blötavverkningsgruppen

Går i huvudsak på Sveaskogs marker och består av Skördare Gremo 1050H med ett Sp55 aggregat, samt Skotare John Deere 810 E. Maskinerna är utrustade med extra breda band för att klara av de blöta markerna och vi använder portabla broar för att skona diken. - Se även artikel i Smålandsposten (extern länk)

GremoJohn Deere 810 E

Markberedare

Dragaren är en Rottne SMV Rapid utrustad med Bracke Forest tallriksharv T26, en kraftfull harv som klarar alla typer av marker. Maskinen är utrustad med GPS så att man kan navigera effektivt i markerna. 

Slut

Timmerbilar

Två Volvo timmerbilar som kör transporter åt JGA Skog. 

Volvo TimmerbilTimmerbilarna

Servicebil

Egen servicereparatör med fullutrustad Servicebil.

Service Bil