Skogstjänster / Maskinpark
Gransås Skogs- & Lantbruks AB

Moderna maskiner och lång erfarenhet

Rationella skogsarbeten i Småland

PEFC Certifierat Skogsföretag

Vi erbjuder alla typer av rationella skogsarbeten från planta till industri! Maskinparken består av: 3 skördare, 3 skotare, 1 markberedare och 3 timmerbilar.

Arbetslag / Maskiner
Gransås Skogs- & Lantbruks AB  - Gallring

Våra arbetslag

Slutavverknings­grupp

Välutrustade skördare och skotare

I vår slutavverkningsgrupp ingår en skördare Rottne H20, en kraftfull slutavverkningsmaskin som klarar allt från de klenaste till de grövsta slutaavverkningsuppdragen. I gruppen ingår även en stor skotare Rottne SMV Rapid som lastar 16 ton. Skotaren är utrustad med en förlängd ram med extrabanke för möjlighet att köra dubbellägg med kubb.

Tryck på pilarna eller swipa för att visa nästa bild i bildspelet.

Gallringsgruppen

Välutrustade skördare och skotare

Består av gallringsskördare Rottne H8 en beståndsgående skördare som klarar både första- och andragallringen, Gruppen har också en Rottne F9-6, en mindre gallringsskotare som är smidig och stark.

Allround-gruppen

Stor erfarenhet av våtmarker

Skördaren är en Rottne H11, vi har två aggregat till maskinen. Det ena är ett sp451 som är till klen första gallring, det andra  ett sp 561 som fungerar i gallring och slutavverkning.

Skotaren är en Rottne f10, det är en gallringsskotare med Lastkapacitet på 10 ton. Dessa maskiner går till stor del åt markägare som vill sälja sitt virke på egen hand men går även på uppdrag åt JGA och Vida. Vi har även bärande band till dessa maskiner så att vi kan köra i väldigt våta marker.

Maskinförarna i denna grupp har en väldigt stor erfarenhet av våtmarker, då vi har kört i tio år åt sveaskog ute i mossar och dylikt.

Markberedare

Kraftfull harv som klarar det mesta!

Dragaren är en Rottne SMV Rapid utrustad med Bracke Forest tallriksharv T26, en kraftfull harv som klarar alla typer av marker. Maskinen är utrustad med GPS så att man kan navigera effektivt i markerna.

Timmerbilar

Tre Volvo Timmerbilar som kör åt JGA

Servicebil och Verkstad

Vi har en egen servicereparatör med fullutrustad servicebil och modern verkstad.

Serviceverkstad och servicebil